IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ломско пиво купи марките „Шопско“ и „Sofia Brewery Premium Lager”

Предвижда се производството на закупените марки бира да започне от началото на месец април 2006 г. в “Ломско пиво” АД

11:34 | 16.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Ломско пиво купи марките „Шопско“ и „Sofia Brewery Premium Lager”

В началото на месец март 2006 г. Агро инвест инженеринг АД, мажоритарен собственик на Ломско пиво АД, закупи марките бира “Шопско” и “Sofia Brewery Premium Lager” от Класик фудс ООД.

Сумата по сделката е 51 хил. лв. без ДДС, уточни за Investor.bg Прокопи Прокопиев, директор „Корпоративна политика“ в Енемона АД. Дружеството е мажоритарен собственик в Агро инвест инженеринг с 99,90% от капитала, който е разпределен в 1 млн. акции с номинал 1 лев. От своя страна Агро инвест инженеринг АД има 90,05% от акциите на Ломско пиво, а останалата част от капитала е в ръцете на физически акционери.

Намерението на “Агро инвест инженеринг” АД е производството на закупените марки бира да започне от началото на месец април 2006 г. в “Ломско пиво” АД.

Бирата ще бъде реализирана на пазара в разфасовки от 0,5 л (стъклени бутилки) и 1 и 2 л РЕТ опаковка.

"Ломско пиво” АД е правоприемник на Пивоварен завод “Дунав”, гр. Лом, наследник на Пивоварна фабрика на чехите Милотин и Хозман, основана през 1894 г.

В момента “Ломско пиво” АД произвежда бира с търговска марка “Алмус”, като производството се осъществява по класическа технология под контрола на Баварския институт “Weihenstephan” в Мюнхен, Германия.

Продажбите на дружеството за миналата година са в размер на 74 985 хектолитра бира, което му отрежда пазарен дял у нас от 1,57%. Направените инвестиции от пивовара през 2005 г. са около 850 хил. лв. Продажбите за първите два месеца на 2006 г. възлизат на 4903 хектолитра.

В края на миналата година “Енемона” АД получи платинен приз в класацията “ТОП 50+” на Българска строителна камара (БСК) за предприятия с най-добра производствена и търговска практика. Дружеството има кредитен рейтинг ВВ+ от Българска агенция по кредитен рейтинг.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още