fallback

Агенция Пътища се преобразува във фонд Републиканска пътна инфраструктура

Републиканските пътища да се управляват от Фонд Републиканска пътна инфраструктура към министъра на финансите реши днес парламентът

15:01 | 26.07.06 г.
Автор - снимка
Създател

Изпълнителната агенция Пътища към министъра на регионалното развитие и благоустройството се преобразува във фонд Републиканска пътна инфраструктура към министъра на финансите, реши парламентът, който прие на второ четене промени в Закона за пътищата.
Републиканските пътища ще се управляват от Фонд Републиканска пътна инфраструктура към министъра на финансите. С фонда общините и собствениците на частни пътища ще съгласуват проектите за изграждане и свързване на тези пътища с републиканските пътища.
Новосъздаденият фонд ще бъде юридическо лице и ще осъществява общото ръководство на пътното дело в страната в изпълнение на държавната политика по планиране и изграждане на пътната инфраструктура, която ще се провежда от министъра на транспорта.
Предвижда се органи на управление на фонда да бъдат управителният съвет и изпълнителният директор. Министърът на финансите ще бъде член по право и председател на управителния съвет, а министрите на транспорта и на регионалното развитие и заместник-министърът на транспорта ще бъдат членове на съвета. Изпълнителният директор ще е член на управителния съвет по право.
Фондът ще бъде правоприемник на активите и пасивите, правата и задълженията на Изпълнителна агенция Пътища.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:38 | 06.09.22 г.
fallback