IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенция Пътища се преобразува във фонд Републиканска пътна инфраструктура

Републиканските пътища да се управляват от Фонд Републиканска пътна инфраструктура към министъра на финансите реши днес парламентът

15:01 | 26.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Агенция Пътища се преобразува във фонд Републиканска пътна инфраструктура
Изпълнителната агенция Пътища към министъра на регионалното развитие и благоустройството се преобразува във фонд Републиканска пътна инфраструктура към министъра на финансите, реши парламентът, който прие на второ четене промени в Закона за пътищата.

Републиканските пътища ще се управляват от Фонд Републиканска пътна инфраструктура към министъра на финансите. С фонда общините и собствениците на частни пътища ще съгласуват проектите за изграждане и свързване на тези пътища с републиканските пътища.

Новосъздаденият фонд ще бъде юридическо лице и ще осъществява общото ръководство на пътното дело в страната в изпълнение на държавната политика по планиране и изграждане на пътната инфраструктура, която ще се провежда от министъра на транспорта.

Предвижда се органи на управление на фонда да бъдат управителният съвет и изпълнителният директор. Министърът на финансите ще бъде член по право и председател на управителния съвет, а министрите на транспорта и на регионалното развитие и заместник-министърът на транспорта ще бъдат членове на съвета. Изпълнителният директор ще е член на управителния съвет по право.

Фондът ще бъде правоприемник на активите и пасивите, правата и задълженията на Изпълнителна агенция Пътища.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още