IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН регистрира посредник и четири емисии, едната от които на Химимпорт

Една от емисиите е от увеличението на капитала на Химимпорт до 150 млн. лв.

15:46 | 07.11.07 г.
КФН регистрира посредник и четири емисии, едната от които на Химимпорт

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор издаде пълен лиценз на ЕФГ Секюритис България ЕАД за извършване на дейност като инвестиционен посредник, съобщават от надзорната институция. Дружеството е с капитал от 2,5 млн. лв.

Едноличен собственик на инвестиционния посредник е „И ЕФ ДЖИ Ню Юръп Холдинг Б.В.”. В съвета на директорите влизат – Асен Ягодин, Виктор Асер, Константинос Вусвунис, Абис Левис, Драгомир Великов. Ръководител на брокерския отдел ще бъде Никола Цокев, а на инвестиционното направление - Драгомир Великов.

ЕФГ Секюритис България ЕАД ще бъде приемник на Българска Пощенска Банка АД във функцията й на инвестиционен посредник. Дружеството
 следва да внесе встъпителната вноска във Фонда за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа в 14-дневен срок.

На днешното си заседание регулаторният орган всписа и последваща емисия акции Химимпорт АД. Емисията е в размер на 19 999 984 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка. Издадена е в резултат на увеличение капитала на дружеството от 130 000 000 лв. на 149 999 984 лв.

КФН вписа последваща емисия акции на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД. Емисията е в размер на 1 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка. Издадена е в резултат на увеличение капитала на дружеството от 2 млн. лв. на 3 млн. лв.


КФН също така вписа последваща емисия акции на „Честърфийлд” АД. Емисията е в размер на 0,6 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка. Издадена е в резултат на увеличение капитала на дружеството от 50 хил. лв. на 650 хил. лв.


Регулаторния орган вписа и Сингулар АДСИЦ като публично дружество. Емисията на компанията е в размер на 650 хил. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

КФН наложи временна забрана за търгово предложение от страна на Драфт ЕООД, гр. София за закупуване чрез инвестиционен посредник Първа финансова брокерска къща ООД на акциите на ЕАЗ АД - Пловдив от останалите акционери на дружеството.

КФН издава одобрение на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ за замяна на обслужващо дружество Гея-Дек ЕООД с ново дружество – Юнивърсъл Имоти ЕООД (за дейности по поддръжката, управлението и експлоатацията на недвижими имоти).

Беше одоборен и списък на лицата лицата, които да бъдат допуснати до изпита за придобиване на право за извършване на дейност като брокер и като инвестиционен консултант, които ще се проведат съответно на 1 и 2 декември 2007 г.

Списъците с имената на кандидатите ще бъдат публикувани на интернет страницата на КФН.

Свързани компании:

Арко Тауърс АДСИЦ(ARCT)

Химимпорт АД(CHIM)

Честърфийлд АД(5CJ)

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД(KRS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още