IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона: Спадът е здравословен, възходящият тренд ще се върне напролет

Ръководството на ЦБА Асет Мениджмънт също не смята, че понижението на борсата ще продължи още дълго време

11:40 | 23.01.08 г.
Автор - снимка
Създател
Прокопи Прокопиев и Ивайло Маринов, снимка: Investor.bg
Прокопи Прокопиев и Ивайло Маринов, снимка: Investor.bg

Всяка публична компания, както и инвеститорите, би трябвало да се притеснява от спада на борсата през последните няколко седмици, но все пак смятам, че това което се случва е здравословно и е част от пазарната реалност, заяви Прокопи Прокопиев, директор „Корпоративна политика“ в Енемона АД, по време на официалния старт на вторичната търговия с книжата на дружеството на БФБ-София.

В по-дългосрочен план не виждам място за притеснения. В допълнение, Енемона беше пласирана при един добър фундамент и предостави на инвеститорите възможност за печалба, дори и в краткосрочен план. Смятам, че до началото на пролетта възходящият тренд на пазара ще бъде възстановен“, каза още Прокопиев.

На въпрос на Investor.bg дали спадът на борсата ще повлияе на плановете на Енемона за финансиране чрез капиталовия пазар Прокопи Прокопиев отговори, че компанията предвижда ново увеличение на капитала в началото на 2009 г., а също така ще използва капиталовия пазар и за финансиране на своите дъщерни дружества.

Днес на БФБ-София бе даден и официалният старт на вторичната търговия с книжата на ЦБА Асет Мениджмънт.

Резкият спад през последните седмици не е продиктуван от фундаментални фактори, поради което не смятам, че ще продължи още дълго. В същото време едва ли отново ще станем свидетели на някакви „свръхпечалби“ на капиталовия пазар“, коментира изпълнителният директор и председател на Управителния съвет на дружеството Ивайло Маринов.

От началото на днешната търговска сесия по позицията на Енемона АД бяха прехвърлени /близо 270 000 акции на средна цена от 17,76 лв., което представлява ръст от 5,72% спрямо цената на IPO-то от 16,80 лв. за акция.

До момента има прехвърлени 1 346 акции на ЦБА Асет Мениджмънт на средна цена от 4 лв., или с 8,11% над тази от IPO-то (3,70 лв.).

Свързани компании:

ЦБА Асет Мениджмънт АД(CBAM)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още