IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Консолидираната печалба на КТИ Съединение пада до 48 хил. лв.

Нетните приходи от продажби на холдинга и дъщерните му дружества за тримесечието възлизат на 1,62 млн. лв., което представлява спад от 4% на годишна база.

12:02 | 31.05.08 г.
Автор - снимка
Създател
Консолидираната печалба на КТИ Съединение пада до 48 хил. лв.

Корпорация за технологии и иновации – Съединение реализира нетна консолидирана печалба от 48 хил. лв. за първото тримесечие на годината спрямо 107 хил. лв. за съответния период на 2007 г. Това показват данните от отчета на компанията, публикуван в “Бюлетин Investor.bg".

Нетните приходи от продажби на холдинга и дъщерните му дружества за тримесечието възлизат на 1,62 млн. лв., което представлява спад от 4% на годишна база. Спадът идва основно от графа “Други”, където са отчетени 569 хил. лв. спрямо 997 хил. лв. година по-рано. Продажбите на продукция нарастват до 830 хил. лв. в сравнение с 529 хил. лв. към 31 март 2007 г.

Общите разходи за дейността достигат 1,77 млн. лв. спрямо 1,58 млн. лв. към края на първото тримесечие на предходната година.

В консолидирания баланс на холдинга участват общо 13 дъщерни дружества.

Нетният паричен поток от оперативна дейност за първото тримесечие на тази година е отрицателен в размер на 819 хил. лв. спрямо 1,72 млн. лв. година по-рано.

КТИ Съединение свиква Общо събрание на акционерите на 27 юни, на което ще се гласува по проект за четворно увеличение на капитала на компанията със собствени средства до 12 млн. лв. Освен това през периода на четвърто тримесечие на 2008 година се предвижда реализиране на първично публично предлагане (IPO) и увеличаване на капитала с 3 млн. лева като с набраните средства ще се инвестира главно в развитие и създаване на нови финансови структури на холдинга.

За изминалата седмица акциите на КТИ Съединение загубиха 3,2% от пазарната си оценка и в петък затвориха при средна цена от 3,63 лв. за брой.
 

Свързани компании:

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД(KRS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още