IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вписаха увеличението на Булстрад

Емисията е в размер на 173 763 обикновени акции

16:09 | 14.10.09 г.
Вписаха увеличението на Булстрад

Комисията за финансов надзор е вписала емисията ценни книжа от увеличението на капитала на ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп АД, съобщи КФН.

Емисията е в размер на 173 763 обикновени акции с номинална стойност 10 лв. и емисионна стойност 56 лв. всяка и е в резултат от увеличаване капитала на дружеството от 19,74 млн. лв. на 21 477 630 лв.

Австрийската Виена Иншурънс Груп (Винер Щетише) притежава 97% от капитала на застрахователната компания.

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД има 16,58% дял в общото застраховане със 120,3 млн. лв. премиен приход за първото полугодие на 2009 г.

Дъщерната животозастрахователна компания ЗАД Булстрад Живот Виена иншурънс груп АД е пета по големина на животозастрахователния пазар с 10,7 млн. лв. премиен приход за полугодието и 9,4% пазарен дял.

Увеличението на капитала не е целево и набраният от него капитал ще бъде използван за оперативната дейност на дружеството. Основната цел на увеличението на капитала е повишаване на пазарния дял, осигуряване на стабилна база за развитие чрез разширяване на клиентската маса и ръст на застрахователния портфейл и внедряването на нови продукти.

ЗПАД Булстрад АД не планира да използва получените средства от емисията за пряко или непряко придобиване на активи извън обичайната му дейност, за финансиране на придобиването на други дружества или за погасяване на свои задължения.

Днес акциите на Булстрад поевтиняха с 2,1% до 46 лева.

Свързани компании:

ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД(4BI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още