IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София Комерс влага 70 хил. лв. за покриване изисквания на наредба

Дружеството е закупило средства за видеоконтрол, за да отговори на изискванията на наредбата за дейността на заложните къщи

18:03 | 18.11.09 г.
София Комерс влага 70 хил. лв. за покриване изисквания на наредба

От София Комерс Заложни Kъщи са вложили над 70 хил. лв., за да отговорят на изискванията на влязлата в сила през август наредба за дейността на заложните къщи, съобщиха от дружеството.

Закупени са средства за видеоконтрол (камери, сървъри за съхранение на видеоматериалите, системи), проведени са специални обучения на персонала за поддържането на счетоводни отчети и използването на специалния софтуер, се казва в съобщението.

Всичките 160 обекта от веригата заложни къщи на София Комерс вече отговарят на изискванията на наредбата, посочват от дружеството.

Според наредбата всяка заложна къща трябва да разполага със системи за счетоводен отчет, както и с видеокамера за наблюдение. Наредбата регламентира 3% като максимален размер на дължимата лихва, не позволява приемането като залог на недвижимо имущество и изисква от всеки клиент да бъдат вземани лични данни и телефон за връзка.

За деветмесечието дружеството регистрира 21% ръст на продажбите, а нетната печалба се е увеличила с 12% до 2,3 млн. лева.

В понеделник свързаното дружество София Комерс - Кредит Груп АД закупи 60 хил. обикновени акции на София Комерс Заложни Къщи при цена 3,6 лв./бр.
 

Свързани компании:

София Комерс-Кредит груп АД - падежирана(04SA)

София Комерс - Заложни къщи АД - Обикновени акции(SCOM)

София Комерс – Заложни къщи - Привилегировани акции - падежирали(6SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още