fallback

Хартиеният завод в Костенец замърсява река Марица, РИОСВ му състави акт

Пречиствателната станция на хартиеното предприятие не работи ефективно и отпадъчните води се вливат в реката непречистени

16:12 | 25.11.09 г.
Автор - снимка
Създател

Водите на река Марица са замърсени от производствената дейност на предприятието за производство на хартия „Костенец ХХИ”, гр. Костенец. Това установиха експерти на РИОСВ – София при направена проверка на място в района, съвместно с екип на мобилната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда и експерти от Басейнова дирекция „Източно Беломорски район”, съобщиха от РИОСВ.

При проверката е установено, че пречиствателната станция на хартиеното предприятие не работи ефективно, т.е. не се използват съответните реагенти и отпадъчните води се вливат в реката непречистени.

Дадени са предписания на ръководството на дружеството в най-кратки срокове да бъдат предприети мерки за въвеждане на пречиствателната станция за отпадъчни води в нормален технологичен режим.

„Костенец ХХИ” АД има издадено Комплексно разрешително през 2006 г. от Министерството на околната среда и водите. При проверката е установено, че не се спазват условията посочени в текста за „Отпадъчни води“. На дружеството ще бъде съставен акт за установено административно нарушение.

Свързани компании:

Костенец-ХХИ АД(HHI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:14 | 06.09.22 г.
fallback