IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Момина крепост АД с 9,4% спад на продажбите през първото тримесечието

Печалбата намалява с 61% до 7 хил. лв.

11:54 | 23.04.10 г.
Момина крепост АД с 9,4% спад на продажбите през първото тримесечието

Момина крепост АД отчита 9,4% спад на продажбите на годишна база до 1,06 млн. лв. за първото тримесечие на 2010 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Печалбата намалява с 61% на годишна база до 7 хил. лв. за първото тримесечие.

Към 31 март 2010 г. Софарма притежава 49,98% от капитала на дружеството, 10% са собственост на Хидроизомат, а 5,07% на Индустриален холдинг Доверие (собственост на Доверие обединен холдинг, в който контрол има Софарма).

„Задълбочаването на икономическата криза в света и България влошиха допълнително бизнес климата в страната. Това доведе до свиване на вътрешния и външния пазар. Пазарът на медицински изделия в България се характеризира с висока степен на конкуренция, като непрекъснато се увеличава броят на чуждестранните компании, предлагащи продукти с много високо качество. От друга страна, масовото навлизане на медицински изделия от Китай на много ниски цени, също оказва влияние върху тенденциите на вътрешния и външния пазар“, се казва в междинния доклад за дейността на Момина крепост АД.

През първото тримесечие на 2010 г. имаше постоянен натиск от клиентите да работим при отложено плащане, както и имаше колебание в цените на някои основни материали, уточняват от дружеството.

В последните 12 месеца акциите на Момина крепост АД поскъпват с 42,61% до 1,64 лв. за акция и 2,8 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Момина крепост АД(MKR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още