IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частично бедствено положение е обявено в Свиленград и Тополовград заради мигрантите

Има събрани доказателства срещу полицаи, замесени в трафика, посочи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев

12:40 | 23.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

Частично бедствено положение в общините Свиленград и Тополовград обяви областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов. 

Причината за взетата мярка в двете хасковски общини по данни на БНР е усложняващата се обстановка, вследствие на засиления мигрантски натиск по българо-турската граница в пограничните райони. Целта е да се избегнат загуби на човешки животи, недопускане на значителни вреди на имуществото на населението и икономиката на страната, както препятстване настъпването на значителни последици за околната среда.

Бедственото положение се въвежда от днес от 12:00 часа до 12:00 часа на 29 септември.

„Има събрани доказателства за служители на МВР, замесени в трафика на мигранти“, потвърди служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след проверка по горските пътища в района на Малко Търново. Той съобщи, че предстоят рокади, свързани с преместване на служители, за да се осигури по-добра защита на границата.

„Горските пътища в района на Странджа, които са трудно проходими, ще бъдат ремонтирани в най-бърз порядък“, каза още Демерджиев.

Съвместни патрули на МВР и горското стопанство започват обходи в Странджа. Целта е да се повиши контролът по охраната на границата и недопускане на нелегални мигранти към вътрешността на страната, както и да се противодейства на бракониерството и незаконната сеч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 23.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още