IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Външно министерство призова българите да напуснат Русия 

Оставащите на територията на страната сънародници са призовани да избягват места със струпване на множество хора

13:55 | 27.09.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg
Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Заради усложняващата се обстановка в Русия българското Министерството на външните работи (МВнР) призовава българските граждани да се въздържат от пътуване до Руската федерация. Тези, които пребивават в Русия, следва да обмислят възможността в срочен порядък да напуснат страната, като за целта използват налични към момента транспортни средства, се посочва в съобщение на МВнР, разпространено във вторник.

„Съветваме оставащите на територията на Руската федерация български граждани да проявяват повишена бдителност, да избягват места със струпване на множество хора, като същевременно отчитат обстоятелствата и развитието на ситуацията с цялото необходимо внимание", се казва още в съобщението.

Припомняме, че Русия обяви България за неприятелска държава още през март, а на 21 септември в знак на ескалация на напрежението президентът Владимир Путин обяви частична военна мобилизация и дори допусна възможността да използва ядрено оръжие във войната. 

На консултативна среща на 23 септември, свикана от президента Румен Радев, със служебния премиер Гълъб Донев, членове на кабинета и представители на службите, бяха обсъдени последиците за сигурността, икономиката и социалната сфера от ескалацията на войната в Украйна. До края на тази седмица се очаква и заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, за свикването на което стана ясно през уикенда

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 27.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Импeраторът
преди 1 година
Абе бот, с такива кухи коментари ли ще бориш запада? Недей ме излага, че тука хората си мислят че пиша аз с различни акаунти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 16
Sad
преди 1 година
Какво казват нашите няма много значение. Гледайте когато американците кажат на хората си да не ходят в Русия, това ще е знак че скоро САЩ ще демократизират Русия, такак както демократизираха и освободиха много други държави преди това, като Афганистан, Ирак, и. т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още