IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Ако президентът наложи вето на изборния кодекс, ще го подкрепим

Румен Радев си остава моят най-голям противник, а „Продължаваме промяната" са аматьори, казва бившият премиер 

12:44 | 06.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Ако президентът на България Румен Радев наложи вето на приетия през миналата седмица нов изборен кодекс, бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще помоли депутатите на партията да „му гласуват ветото“. 

„Защото ние ги победихме с лъжите, с измамите, с машините и с вълшебните им флашки", каза Борисов пред Нова Телевизия. Той поясни, че Румен Радев си остава неговият най-голям противник, а „Продължаваме промяната" са аматьори.

През миналата седмица след общо над 40 часа ГЕРБ, ДПС и БСП прокараха окончателно изборните промени. Най-значимите от тях са връщането на хартиените бюлетини във всички секции и ръчното броене на гласуването с машини.

Бившият премиер Борисов се включи изненадващо в ефира днес по време на гостуване на Деница Сачева от ГЕРБ. „Виждам как се опитвате да измъчите госпожа Сачева за неща, която няма как да знае", аргументира обаждането си лидерът на ГЕРБ. Според Борисов с изказването си от неделя, че лидерът на ГЕРБ и президентът се виждат постоянно, Асен Василев искал да прикрие с лъжа „аферите на „Продължаваме промяната“ в Българската банка за развитие, земеделието, „Джемкорп“ и газа“. 

В понеделник Румен Радев също реагира остро на въпрос дали разговоря с Борисов. В отговор пред журналисти той обяви, че съжалява, че е дал шанс на Кирил Петков и Асен Василев. Двамата бяха служебни министри на икономиката и финансите в първия кабинет, назначен от Радев през 2021 г., след което създадоха своя проект „Продължаваме промяната". В понеделник Радев ги нарече „лъжци и шарлатани“. Около час след изказването му от партията на Василев и Петков обявиха, че Радев е „този, който каза: „Мутри, вън!", а след това върна мутрите в управлението на страната“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 06.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още