IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зеленски: Конфликтът с Русия няма да прерасне в Трета световна война

„Това не е трилогия“, каза Зеленски по време на видеообръщение за наградите „Златен глобус“

18:42 | 11.01.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Украйна ще спре руската агресия и конфликтът няма да прерасне в Трета световна война. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, докато украинската армия се сражава за контрола върху Соледар и Бахмут в източните части на Донецкия регион.

По-рано през деня говорителят на украинското оперативно командване Сергей Череватий заяви, че Кремъл е разположил най-опитните си подразделения от наемническата група „Вагнер“ край Соледар.

Коментарът на Зеленски бе направен по време на видеообръщение за наградите „Златен глобус“.

Късметът се обръща във войната, макар тя да не е завършила, каза още президентът.

„Това не е трилогия“, добави Зеленски, обещавайки страната му да спре руската агресия и да не се стига до Трета световна война.

По време на среща с лидерите на Полша и Литва по-късно в сряда Зеленски посочи още, че Украйна се нуждае от общо решение от страна на партньорите си за доставката на съвременни танкове, тъй като никоя държава самостоятелно няма да може да достави достатъчно, за да се отговори на руската агресия.

„Борим се за общи ценности, така че се нуждаем от обща помощ“, обобщи той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 11.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 2
Tikva007
преди 1 година
* Украйна ще спре руската агресия и конфликтът няма да прерасне в Трета световна война. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски* - Да разбираме, че ако по някакви причини Украйна все пак не успее да спре руската агресия, войната ще прерасне в Трета световна? Всъщност, доста вероятно, ако погледнем залозите. А според тях, и ако Украйна спре руската агресия, сиреч - надделее над Русия, Третата световна пак не се отменя, защото това е възможно само при активно вмешателство на НАТО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още