IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американците имат по-голямо доверие в Тръмп за икономиката

Бившият президент има преднина от 11 процентни пункта пред Джо Байдън в проучване на очакванията за управление на икономиката

08:54 | 12.02.24 г.
Снимка: Andrew Sherman/Bloomberg
Снимка: Andrew Sherman/Bloomberg

Повече американци са на мнение, че бившият президент Доналд Тръмп ще направлява икономиката на САЩ успешно, отколкото сегашния държавен глава Джо Байдън, пише Financial Times, като се позовава на поръчано от него проучване.

Общо 42% от участниците в проучването са заявили, че според тях Тръмп ще се справи с икономиката по-добре, докато 31% са избрали Байдън, а 21% нямат доверие на нито един от кандидатите, сочи проучването на FT/University of Michigan Ross School of Business.

Поредицата от ежемесечни проучвания, проведена за първи път през ноември, има за цел да проследи нагласите на избирателите по отношение на икономиката в навечерието на президентските избори.

Силната позиция на Тръмп в проучването този месец е факт, въпреки че избирателите отчитат известно подобрение на личното си финансово положение и на очакванията си за икономиката като цяло.

Онлайн анкетата сред 1006 регистрирани избиратели в САЩ е проведена от 2 до 5 февруари от стратезите на Демократическата партия Global Strategy Group и социологическата компания на републиканците North Star Opinion Research. Статистическата грешка плюс/минус 3,1 процентни пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 12.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още