IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът Главчев иска смяна на министъра на външните работи

Той предлага Стефан Димитров да бъде заменен от Даниел Митов от ГЕРБ

22:56 | 15.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Антон Станков/БГНЕС
Снимка: Антон Станков/БГНЕС

Министър-председателят Димитър Главчев предлага промени в персоналния състав на служебния кабинет, съобщават пресслужбата на Министерски съвет.

Главчев в отправил предложение до президента Румен Радев за освобождаването на Стефан Димитров от поста министър на външните работи. На негово място той предлага да застане Даниел Митов.

Премиерът посочва като мотив за промяната „необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга“, гласи още съобщението до медиите.

Всичко това се случи малко след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че партията му е готова да оттегли подкрепата си от служебното правителство, ако министърът на външните работи не бъде сменен.

Преди да заеме поста на външен министър Стефан Димитров беше посланик на България в Черна гора, припомня БНР.

От своя страна, Митов е заместник-председател на ГЕРБ. Той беше министър на външните работи през 2014 г. в назначеното от Росен Плевнелиев служебно правителство с премиер Георги Близнашки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 15.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още