IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служебният кабинет проверява за злоупотреби и "Напоителни системи"

Това става по разпореждане на служебния министър на земеделието Явор Гечев

14:08 | 19.08.22 г.
Явор Гечев Снимка: БГНЕС
Явор Гечев Снимка: БГНЕС

Започва проверка в „Напоителни системи“ ЕАД по разпореждане на служебния министър на земеделието Явор Гечев. Ведомството се самосезира и стартира действия във връзка с разпространена в публичното пространство информация за злоупотреба със служебно положение и държавни средства.

По-рано днес стана ясно, че служебното правителство чрез Министерство на иновациите и растежа започва одит във Фонда на фондовете за конфликт на интереси и злоупотреби.

Според описания в медиите случай става въпрос за народен представител от „БСП за България”, който е ползвал шофьор и кола на „Напоителни системи“ ЕАД, като разходите за това са били за сметка на дружеството.

При установяване на нередности в рамките на проверката ще бъдат предприети последващи действия. Министерството на земеделието категорично няма да позволи неспазване на законите и ще бъде безкомпромисно при контрола, посочва се в съобщението на ведомството. 

От началото на седмицата "Напоителни системи" е с нов изпълнителен директор.

Дружеството оглави Атанас Мулетаров, който е избран с решение на Съвета на директорите на дружеството. Мулетаров има дългогодишен опит в "Напоителни системи" ЕАД, като от 2011 г. до момента е бил директор на дирекция "Собственост и наеми" в Централното управление на дружеството.

Отново в началото на седмицата беше сменен и шефът на Агенцията по горите.

Инж. Стоян Тошев оглави Агенцията по горите, след като предишния директор инж. Филип Ковашки напусна поста по собствено желание.

Инж. Тошев е магистър по "Горско стопанство" от Лесотехническия университет. Започва работа в сектора като горски стражар в Държавно горско стопанство-София. През 2011 г. постъпва в Регионална дирекция по горите-София, като последователно заема различни длъжности в системата. От 2016 г. е заместник-директор на РДГ-София, а от месец май 2019 г. до момента е бил неин директор. Той има и допълнителна квалификация, специализации и курсове в областта на спътниковите технологии в инвентаризация на горите, оценка на щети при природни бедствия, оценка на ловни трофеи и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Земеделие виж още

Коментари

Финанси виж още