IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частна болница с 250 легла ще бъде изградена в Кърджали

Проектът е на стойност 15 млн. лева и предвижда разкриването на 350 работни места

12:43 | 31.10.23 г.
Снимка: Министерство на иновациите и растежа
Снимка: Министерство на иновациите и растежа

Частна многопрофилна болница за активно лечение ще бъде изградена в Кърджали. Проектът е на стойност 15 млн. лева и предвижда разкриването на 350 работни места и 250 болнични легла.

За инвестицията си компанията "Търговска Лига – Глобален аптечен център" АД получи сертификат клас „А“ от Министерството на иновациите и растежа (МИР). Реализирането на инвестиционния проект ще осигури висококвалифицирани кадри в областта на медицината, ще предложи качествено диагностициране и лечение на пациентите и ще разполага с всички необходими структури – клиника, отделения, лаборатории и операционни зали, оборудвани с високотехнологична апаратура. Предвидено е лечебното заведение да бъде оборудвано с най-високо ниво на медицинска техника, съгласно медицинските стандарти, съобщават от МИР.

„Инвестициите в иновации в здравния сектор могат да преобърнат представите за здравеопазването у нас – от теми за проблеми в теми за възможности. Иновациите са ключ към промяната на здравеопазването у нас“, каза по време на връчването министър Милена Стойчева.

Модерната сграда ще има диагностично-консултативен център – 25 кабинета, хирургични и терапевтични отделения по различни специалности, операционен блок, образна диагностика, структура по лъчелечение и нуклеарна медицина и различни спомагателни помещения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 31.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Здравеопазване виж още

Коментари

Финанси виж още