IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Панамският канал налага ограничения за най-големите кораби заради сушата

Максималната дълбочина на газене на корабите се намалява от 50 на 47,5 фута

15:56 | 19.04.23 г. 1
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Панамският канал ще наложи нови ограничения за дълбочината на газене на най-големите кораби, преминаващи през ключовата търговска артерия, съобщи Ройтерс.

Причината е спадът на водното равнище в близките езера, които са част от водния път, посочват от организацията, която управлява канала.

Ограниченията, които влизат в сила от днес, означават, че големите контейнерни кораби, които искат да пресекат канала, свързващ Атлантическия и Тихия океан, трябва да имат максимална дълбочина на газене от 47,5 фута (14,5 метра), докато предишното изискване беше за 50 фута. Това ще ги принуди да натоварват по-малко стоки.

Новите мерки се дължат на засушаването напоследък, което предизвиква петата корекция от този вид от началото на годината, уточняват от администрацията на канала.

Те не са обявили крайна дата на ограничението, описано засега като временно, но са заявили, че се надяват то да може „да бъде отменено възможно най-скоро“, след като започне сезонът на дъждовете в Централна Америка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 19.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
zelka007
преди 1 година
няма глобално затопляне , нали друзя антиваксъре-газовици ... ?! ...и това с поскъпването на храните и стоките е само началото ... !! ... ще дойде момент , ще имате пари но няма да можете да си купите каквото ви трябва , защото няма да го има ... :))) ... и този момент не хич далече ... !! ... и ще важи и за лекарства дори , остави храните ... питайте тогава квалитетните учени на оня бърборко РФСССРРФСССР философа-ителект ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още