IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регионалният министър смени почти цялото ръководство на "Автомагистрали"

Временният Съвет на директорите ще работи до провеждането на конкурс за постоянни членове

17:39 | 08.03.24 г.
Снимка: АПИ
Снимка: АПИ

Регионалният министър Андрей Цеков смени четирима души от петчленния Съвет на директорите на "Автомагистрали" АД със своя заповед. Новият Съвет ще остане до провеждането на конкурс. В момента тече процедура по вписването им в Търговския регистър, съобщава пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Рокадата е предприета след получен доклад от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за извършена инспекция за спазване на Закона за обществените поръчки (ЗОП), който е констатирал масови нарушения на ЗОП и системно неупражняван контрол за законосъобразност при възлагането на строителство, доставки и услуги от страна на дружеството.

"След получаването на документа министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, в качеството си на принципал на дружеството, взе незабавни мерки за прекратяване на установените порочни практики и оптимизиране оперативното управление на дружеството", съобщават от МРРБ.

Настоящият изпълнителен директор Иван Станчев остава част от Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. В Съвета на дружеството влизат Ивелина Маринова, за която се съобщава, че е работила в банковия сектор и има опит в пътното строителство, както и юристите Станислава Варадинова, Стефан Атанасов и Даниел Михалев. Последният е и областен координатор на "Продължаваме промяната" за Бургас.

Временният Съвет на директорите ще работи до провеждането на конкурс за постоянни членове на Съвета на „Автомагистрали“ ЕАД, който ще бъде обявен незабавно след вписването на временния в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел (ТРРЮЛНЦ) към Агенцията по вписванията.

Смяната на ръководния екип на „Автомагистрали“ ЕАД цели ускоряване на дейностите и намиране на адекватни решения, свързани с дейността на компанията по отношение пътното поддържане, текущия ремонт и поддръжка и ново строителство на участъци от републиканската пътна и магистрална мрежа, посочват от регионалното министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:39 | 08.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още