fallback

Visa въвежда нов код за продажби в магазини за огнестрелни оръжия в САЩ

Идеята е за плащанията да бъде въведен специален код, който да показва къде някой изразходва средствата си, но не и за какви стоки

16:15 | 11.09.22 г. 1
Автор - снимка
Създател

Visa Inc., най-голямата компания, обработваща плащания, в света, заяви, че ще внедри нова категория код за дребни търговци на оръжия в САЩ, с която ще се разпознават продажбите в магазините за огнестрелни оръжия, пише Ройтерс.

Международната организация по стандартизация (ISO) одобри създаването на такава категория в петък, след като бе подложена на натиск от страна на активисти, подкрепящи по-добрия контрол върху оръжията.

"След решението на ISO, Visa ще продължи със следващите стъпки, като същевременно гарантира, че защитава цялостната законна търговия в мрежата на компанията в съответствие с дългоподдържаните ни правила", казаха от Visa в свое изявление.

В петък от Mastercard Inc казаха, че "ще се фокусират как търговците и техните банки ще внедрят категорията".

Идеята е за плащанията да бъде въведен специален код, който да показва къде някой изразходва средствата си, но не и за какви стоки. От American Express Co увериха, че когато ISO създаде новия код, компанията ще работи с трети страни, обработващи плащания, и партньори, за да го внедри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:08 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още