IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Multivac разширява завода си в България

Инвестицията е в размер на 8,7 млн. лева

11:27 | 25.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Multivac</em></p>

Снимка: Multivac

Компанията за опаковане Multivac разширява завода си в индустриалната зона в Божурище. На площ от 5268 квадратни метра ще бъдат изградени производствени и монтажни зони, както и офиси. Инвестицията е за 8,7 млн. лева, съобщават от компанията.

Разширението на производствената база трябва да завърши през декември тази година.

"Заводът в Божурище се развива в положителна посока, откакто бе пуснат в експлоатация преди три години и половина и мощностите са напълно заети. Това включва оборудване с най-нови технологии, отдели за монтажни дейности и също така споделени услуги, обслужващи различни компании от групата. С разширението ще увеличим производствения си капацитет", каза изпълнителният вицепрезидент на производството Кристиан Лау. 

Заводът на Multivac в Индустриална зона Божурище е пуснат в експлоатация през 2018 г. Търговската компания за България има шоурум и възможности за обучение на клиенти и служители.

Освен завода в България компанията има още 12 производствени обекта в Германия, Австрия, Испания, Бразилия, Китай, Япония и САЩ, както и над 80 компании за продажби и предоставяне на услуги в света.

Multivac е компания за опаковане на всички видове хранителни продукти, биологични и медицински продукти, както и на промишлени стоки. Портфолиото й включва различни технологии за опаковане, както и решения за автоматизация, системи за етикетиране и контрол на качеството.

Служителите на групата в целия свят са около 6900. В България те са 200 души.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още