IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Hasbro се срина, след като по-високите цени удариха търсенето

Компаниите в потребителската индустрия са принудени да вдигат цените, за да защитят маржовете си на печалба и приходи

16:32 | 18.10.22 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Компанията за детски играчки Hasbro не успя да отговори на оценките за тримесечната печалба във вторник, след като по-високите цени за играчките и игрите на компанията са притиснали допълнително разходите на предпазливите заради инфлацията потребители, съобщава Ройтерс.

Компаниите в потребителската индустрия са принудени да вдигат цените, за да защитят маржовете си на печалба и приходите, докато са изправени пред по-високи разходи за транспорт и суровини.

Макар че играчките обикновено се представят по-добре от други категории допълнителни разходи по време на икономически спадове, Hasbro понижи прогнозата си за годишните продажби по-рано този месец, предупреждавайки, че търсенето започва да се свива преди Коледния сезон заради упорито високата инфлация.

„Както се очакваше, третото тримесечие е най-трудното ни сравнение и е допълнително повлияно от нарастващата ценова чувствителност на средностатистическия потребители“, заяви главният изпълнителен директор на Hasbro Крис Кокс.

Производителят на играта „Монополи“ се бори и с влиянието на засилващия се щатски долар, който се е отразил негативно на приходите за третото тримесечие с 53,7 млн. долара, или 3%.

Hasbro заяви, че очаква продажбите за фискалната 2022 г. да останат без промяна или леко да се свият при постоянни валути, запазвайки актуализираните си прогнози от по-рано този месец.

Нетните приходи са се свили с 15% до 1,68 млрд. долара през третото тримесечие, приключило на 25 септември, което съответства на оценките на анализаторите, посочва Refinitiv IBES.

Бизнесът с потребителски продукти на Hasbro – най-големият му и дом на играчки като фигурките от “Моето малко пони“ - отбелязва спад на приходите от 10%.

Производителят на играчките „Трансформърс“ отчете и понижение от 28% на коригираната нетна печалба до 196,2 млн. долара, или 1,42 долара за акция, докато анализаторите очакваха печалба от 1,52 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 18.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още