IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С по-високи цени Hasbro надмина прогнозата за печалбата си

Компанията се радва и на силно търсене на част от предложенията си

15:26 | 19.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Производителят на играчки Hasbro надмина пазарните прогнози за тримесечната печалба благодарение на силното търсене на своята игра „Magic: The Gathering” и на увеличението на цените на продуктите си, предава Ройтерс.

Въпреки по-голямото забавяне на пазара на игри тази година продажбите на Hasbro се представят добре заради новите заглавия. Компанията пусна разширение на „Magic: The Gathering” през второто тримесечие, което според анализаторите е довело до скок на поръчките.

Бизнесът „Wizard’s of the Coast”, който включва популярната игра “Dungeons & Dragons”, отчита близо 17% ръст на оперативната печалба за трите месеца до 26 юни на годишна база.

Ниските производствени разходи за тези игри, както и по-високите цени на играчките на Hasbro, например фигурките My Little Pony, са помогнали за увеличаването на оперативните маржове от 16 на 18 процента, въпреки че разходите за транспорт са скочили.

Коригираната нетна печалба е нараснала с 10% до 160,6 млн. долара. Компанията е спечелила по 1,15 долара на акция, което се оказа над средната прогноза на анализаторите за 94 цента на акция по данни на Refinitiv.

Нетните приходи пък са се увеличили с 1% до 1,34 млрд. долара през последното фискално тримесечие на годишна база. Това обаче се оказа под прогнозата за 1,37 млрд. долара и е свързано с влиянието на по-силния долар. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още