IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на най-големия строителен предприемач в Китай се срина с 96%

Това е най-големият спад на печалбата на Country Garden от листването на акциите ú през 2007 г. в Хонконг

09:32 | 30.08.22 г. 1
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Най-големият строителен предприемач в Китай по обем на продажбите - Country Garden Holdings Co., отчете срив на печалбата от 96% за първото полугодие, съобщи Bloomberg. 

Това е най-големият спад на печалбата на компанията от листването на акциите ú през 2007 г. в Хонконг, след като тя не успя да остане незасегната от кризата на пазара на недвижими имоти в страната. 

Предварителната нетна печалба е спаднала до 612 млн. юана (88 млн. долара) през шестмесечния период от 15 млрд. юана година по-рано, показва отчетът на базираната във Фошан компания, публикуван във вторник. Основната нетна печалба, при която се правят някои корекции, включително преоценки на имоти, се е понижила с 68%. 

Country Garden вече предупреди, че печалбата ще се свие, разкривайки как неволите в сектора се разпространяват и върху строителни предприемачи, които по-рано се считаха за относително изолирани от проблемите. 

Компанията се опитва да укрепи баланса си, след като загуби инвестиционния си рейтинг от Fitch Ratings и Moody’s Investors Service. 

За разлика от най-големите си конкуренти, Country Garden се фокусира върху долния край на пазара, което я прави по-уязвима от отслабване на търсенето от купувачите на жилища по време на икономическо забавяне. Много от клиентите на компанията са работници мигранти, на които им е по-трудно да обновят жилищата си, тъй като доходите намаляват и сигурността на работите места се влошава. 

Акциите на Country Garden, които се търгуват в Хонконг, са поевтинели с 63% от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
zelka007
преди 1 година
На снимката луксозно гето според представите на китайските архитекти и строители ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още