IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още дружества на имотния гигант Signa се насочват към несъстоятелност

Миналата седмица Signa Real Estate Management подаде документи за несъстоятелност в местен съд в Берлин

14:09 | 27.11.23 г.
Снимка: Signa Group
Снимка: Signa Group

Още дъщерни дружества на австрийската имотна група Signa се очаква да подадат документи за несъстоятелност още тази седмица, съобщава Ройтерс, позовавайки се на запознат източник. В края на миналата седмица едно от дъщерните дружества вече подаде подобни документи.

Signa не е отговорила веднага на искането за коментар.

В петък Signa Real Estate Management подаде документи за несъстоятелност в местен съд в Берлин, твърдят няколко запознати източници.

Австрийският имотен гигант се оказа въвлечен в спад на имотния пазар в Европа, предизвикан от най-стръмния ръст на разходите за заеми в 25-годишната история на еврозоната, което удари особено силно Германия и Швеция.

Строителството от компанията Signa на Рене Ремко вече е спряло на шест обекта в Германия, включително една от най-високите сгради в страната, обхващащи планове за пространство от почти 200 хил. кв.м.

Signa, която е собственик на емблематичната сграда Chrysler в Ню Йорк, постигаше стабилен напредък тази година по планирания 64-етажен небостъргач Elbtower в Хамбург, но спря да плаща на строителя, който от своя страна спря работа.

Германия – най-голямата икономика в Европа, е в средата на имотна криза, след като остър ръст на основните лихви и разходите за строителство принудиха някои предприемачи да обявят несъстоятелност и да поставят сделки и строителство на пауза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 27.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още