IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lion’s Head придобива инвеститора в логистични площи BPD за над 71 млн. евро

Сделката е най-голямата в сектора в България от години насам

12:18 | 24.04.24 г.
Снимка: Lion's Head
Снимка: Lion's Head

Съвместната инвестиционна компания на AG Capital и Old Mutual Property – Lion’s Head, е подписала договор за придобиване на компанията BPD - инвеститор в логистични и индустриални имоти.

Инвестицията е за 71,4 млн. евро, като е най-голямата в сектора в България от години насам.

Покупката се реализира с инвестиция на International Finance Corporation (IFC) - част от Световната банка, и финансиране от UniCredit Bulbank. Правен съветник по сделката е Wolf Theiss Bulgaria.

С тази инвестиция AG Capital навлиза в нов за групата клас бизнес имоти – индустриални площи, като става вторият по големина собственик на индустриални имоти в България, отбелязват от компанията.

BPD има логистични центрове в София, Русе, Плевен и Варна. Дългосрочни наематели в проектите на компанията са Phoenix Pharma, DHL, DB Schenker,  Carlsberg, Speedy (Geopost), Wurth, Sopharma и други.

BPD е създадена през 2004 г. и е първата компания за инвестиции в България, листвана на Лондонската фондова борса (AIM). От 2009 година BPD е част от групата Tavistock - частна инвестиционна компания, основана от инвеститора Джо Люис преди 35 години. Тя има портфейл от инвестиции в 15 държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 24.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още