IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондове с участието на "ИмПулс I" частично излизат от инвестицията си в компанията Browswave

Продават се 12 500 акции, или 25%, от капитала на дружеството на лице, свързано с основателя му

11:59 | 13.09.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Инвестиционните фондове „ИмВенчър I КДА“ и „ИмВенчър II КДА“, участие в които има публичната компания „ИмПулс I“ АД, излизат частично от инвестицията си в Browswave. Това съобщава публичното дружество чрез сайта x3news.bg.

Фондовете продават 25% от капитала на Browswave, или общо 12 500 броя налични, обикновени поименни акции с номинална стойност 1 лев, за неназована сума.

Купувачът на акциите е лице, свързано с основателя на Browswave.

„Стойността на сделката е съотносима със справедливата стойност на позициите, отразени в портфейлите на „ИмВенчър I КДА“ и „ИмВенъчър II КДА“, посочва се в съобщението.

Двете дружества запазват миноритарно участие в Browswave в общ размер на 5% от капитала му.

Трансакцията се извършва чрез договор за продажба на акции с разсрочено плащане и погасяване на отпуснатия на стартъпа заем съгласно предоговорен срок.

Browswave предлага инструменти за бизнес разузнаване и за онлайн продажби и ценообразуване, с които се събират и анализират данни и се управляват основни категории и асортимент.

Свързани компании:

Импулс Растеж АД(IMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още