fallback

Акционерите на „Инфинити Капитал“ са удължили мандата на съвета на директорите с 5 години

Проектът на дружеството за къщи в района на Божурище е в процес на строителство, като се осъществява груб строеж

12:28 | 10.10.22 г.

Акционерите на „Инфинити Капитал“ АД са удължили мандата на съвета на директорите с 5 години до 28 ноември 2027 г. Това се вижда от протокол от проведено извънредно общо събрание на акционерите на дружеството, публикуван на сайта x3news.com.

Акционерите са освободили и Васил Павлов Димитров от управителния орган на компанията. На негово място в съвета на директорите влиза Боян Тошков Стойчев.

Промените са вписани в Търговския регистър на 4 октомври.

Така съветът на директорите на „Инфинити Капитал“ е в състав Георги Валентинов Димитров, Николай Николов Делчев и Боян Тошков Стойчев.

„Инфинити Капитал“ в момента строи проекта си за луксозни къщи край Божурище „Аристократ Хилс“. В края на април дружеството получи разрешително за строеж на комплекса, чиято първа копка се състоя през есента на миналата година.

Според информация на дружеството напредва грубият строеж на къщите.

Цената на акциите на компанията, които се търгуват на Българската фондова борса от 11 месеца, спадна в последната сделка, която е от 23 септември, до цената от първичното публично предлагане – 1,6 лева.  

Най-високата цена, която акциите на дружеството постигнаха, е 2,35 лева от края на февруари. Най-ниската е 1,5 лева от 11 август.

По време на първичното публично предлагане компанията продаде 847 198 акции с емисионна стойност от 1,6 лева за брой, като набра малко под 1,4 млн. лева. Компанията планираше да предложи още 3,65 млн. акции на втори етап от IPO-то в зависимост от интереса, но се отказа. Около една трета от акциите бяха записани от изпълнителния директор на „Инфинити Капитал“, като той продължава да сключва сделки с акции.

Свързани компании:

Инфинити Капитал АД(INF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:28 | 10.10.22 г.
fallback
Още от Пазари виж още