IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на „Инфинити Капитал“ са удължили мандата на съвета на директорите с 5 години

Проектът на дружеството за къщи в района на Божурище е в процес на строителство, като се осъществява груб строеж

12:28 | 10.10.22 г.
Снимка: архив Ройтерс
Снимка: архив Ройтерс

Акционерите на „Инфинити Капитал“ АД са удължили мандата на съвета на директорите с 5 години до 28 ноември 2027 г. Това се вижда от протокол от проведено извънредно общо събрание на акционерите на дружеството, публикуван на сайта x3news.com.

Акционерите са освободили и Васил Павлов Димитров от управителния орган на компанията. На негово място в съвета на директорите влиза Боян Тошков Стойчев.

Промените са вписани в Търговския регистър на 4 октомври.

Така съветът на директорите на „Инфинити Капитал“ е в състав Георги Валентинов Димитров, Николай Николов Делчев и Боян Тошков Стойчев.

„Инфинити Капитал“ в момента строи проекта си за луксозни къщи край Божурище „Аристократ Хилс“. В края на април дружеството получи разрешително за строеж на комплекса, чиято първа копка се състоя през есента на миналата година.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Според информация на дружеството напредва грубият строеж на къщите.

Цената на акциите на компанията, които се търгуват на Българската фондова борса от 11 месеца, спадна в последната сделка, която е от 23 септември, до цената от първичното публично предлагане – 1,6 лева.  

Най-високата цена, която акциите на дружеството постигнаха, е 2,35 лева от края на февруари. Най-ниската е 1,5 лева от 11 август.

По време на първичното публично предлагане компанията продаде 847 198 акции с емисионна стойност от 1,6 лева за брой, като набра малко под 1,4 млн. лева. Компанията планираше да предложи още 3,65 млн. акции на втори етап от IPO-то в зависимост от интереса, но се отказа. Около една трета от акциите бяха записани от изпълнителния директор на „Инфинити Капитал“, като той продължава да сключва сделки с акции.

Свързани компании:

Инфинити Капитал АД(INF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:28 | 10.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още