IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слабите отчети на Big Tech прекъснаха серията от ръстове на Nasdaq

Книжата на Alphabet отчетоха ценови спад от над 9%, след като онлайн гигантът не отговори на очакванията за приходи и печалба

23:19 | 26.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси приключиха сесията без единна посока, тъй като трейдърите реагираха песимистично на фона на някои разочароващи корпоративни отчети на „Уолстрийт“, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна с минималните 0,01% до 31 839,11 пункта.

Широкият измерител S&P 500 записа спад от 0,74 на сто до 3830,60 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижи с 20,4 на сто до 10 970,99 пункта.

Основните губещи бяха технологичните компании. Акциите на Microsoft поевтиняха с над 7%, след като технологичната компания представи по-слаби от очакваното приходи от облачния си бизнес, въпреки че отчете по-добри от прогнозите оценки за приходите и печалбата. Тя също така публикува и насоки за приходите през настоящото тримесечие, които също не успяха да отговорят на очакванията.

Книжата на Alphabet отчетоха ценови спад от над 9%, след като онлайн гигантът не можа да отговори на очакванията за приходи и печалба. Компанията също така отчита и спад на приходите от реклама в YouTube, което накара анализаторите да преразгледат прогнозите си за другите технологични компании, които разчитат на средства от реклами.

Цената на акциите на Apple се понижи с 2%, докато книжата на Meta поевтиняха с над 5 на сто. Акциите на Amazon изтриха 3,8 на сто от стойността си.

Щатските индекси в края на редовната търговия в сряда (26 октомври). Щатските индекси в края на редовната търговия в сряда (26 октомври).

„Случилото се през деня е нещо като микрокосмос на това, което чувстваме като инвеститори през последните няколко седмици“, заяви Кейт Бюканън, портфолио мениджър в GLOBALT Investment. „Оптимизмът е изграден почти изцяло върху песимистична перспектива. Оптимизмът около Федералния резерв се появява само в сценарий, при който нещата се влошават по-бързо от макроикономическа гледна точка“, добавя той.

По думите на Бюканън волатилността е тук от известно време и вероятно ще се задържи.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 4,011% и 4,15 на сто.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчете спад от 1,14% до 109,69 пункта.

При търговията с петрол цената на международния бенчмарк сорт Брент нарасна с 2,56% до 95,91 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поскъпнаха с 3,27 на сто до 88,11 долара за барел.

Цената на златото достигна 2-седмичен връх, след като нарасна с 0,7% до 1669,20 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 26.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още