IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow записа ръст от над 400 пункта, докато Wall Street е в очакване на данните за инфлацията

Пазарът се подготвя и за междинните избори в САЩ

23:28 | 07.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Wall Street започна новата седмица с повишения, докато инвеститорите са в очакване на междинните избори в САЩ, както и на нов доклад за потребителската инфлация в страната.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добави 1,31% към стойността си, достигайки 32 827 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се повиши с 0,96% до 3806,8 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записа ръст от 0,85% до ниво от 10 564,52 пункта.

щатски щатски

Инвеститорите се подготвят за междинните избори в САЩ, които ще определят дали демократите ще продължат да имат мнозинство в Сената и дали ще продължат да управляват Камарата на представителите. Ако републиканците спечелят, това би могло да е сигнал за по-голяма подкрепа за компаниите в сектора на петрола и проридония газ.

Европейският сорт петрол Брент поевтиня с 0,54% до 98,04 долара за барел, а американският сорт West Texas Intermediate (WTI) – с 0,71% до 91,95 долара за барел. Причина за движенията са сигналите от китайските власти, че противно на спекулациите, обзели пазара в последните дни, страната не планира да разхлаби строгите си противоепидмични мерки, след като броят на новозаразените достигна шестмесечен връх в неделя. Ден по-рано бяха отчетени над 5400 нови положителни случаи в страната, което бе с 27% повече спрямо предходния ден и най-високото ниво от 2 май насам.

Цената на златото нарасна леко до 1678,1 долара за тройунция.

Доходността по 10-годишните щатски облигации достигна ниво от 4,214%.

Wall Street е в очакане и на новите данни за потребителската инфлация в САЩ, които предстои да бъдат публикувани по-късно тази седмица.

Годишната инфлация в САЩ може да е достигнала 7,9% през октомври, след като месец по-рано тя се върна на 40-годишен връх от 8,2%, сочат медианните прогнози на икономисти, анкетирани от Bloomberg News.

Извън цените на храните и енергията инфлацията вероятно е забавила леко своя растеж от 6,6% през септември до 6,5% през октомври – резултат, който все още е значително над целевото равнище на Федералния резерв на САЩ от 2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 07.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още