IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Неохим" очаква да отстрани аварията в цеха за азотна киселина около 20 ноември

Дружеството е констатирало "нови обстоятелства", които налагат удължаване на спирането на цеха и на ремонта, но не посочва какви са те

13:34 | 16.11.22 г.
Снимка: Неохим АД
Снимка: Неохим АД

Аварията в цеха за производство на азотна киселина на „Неохим“ още не е отстранена. Дружеството очаква това да се случи около 20 ноември.

„В процеса на установяване на точния характер на повредата бяха констатирани нови обстоятелства, които водят до необходимост от удължаване на първоначално обявения период на престой на цеха поради необходимост от удължаване на времето за ремонтни дейности“, посочва се в съобщение на предприятието, публикувано на сайта x3news.com.

Производителят на торове не уточнява в съобщението какви са новите обстоятелства, които налагат удължаването на времето за ремонт.

Това е втората авария в цеха за производство на азотна киселина, откакто „Неохим“ поднови работа в средата на октомври.

Първата се случи малко след пускането на цеха след плановия ремонт през лятото. На 27 октомври дружеството започна процеса на предпускови и пускови операции на инсталациите.

Рано сутринта на 7 ноември е сработила автоматична блокировка за максимални обороти на турбина високо налягане - основен елемент от технико-технологичната схема на инсталацията за производство на азотна киселина. Впоследствие екипът на компанията не е успял да повиши оборотите на турбина ниско налягане, което отложи пускането на инсталацията до намирането на точния проблем за аварията.

Свързани компании:

Неохим АД(NEOH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 16.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още