IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Неохим" е възстановил работата на цеха за азотна киселина

На инсталацията е направено изпитание в работен режим след пускането ѝ, съобщава компанията

17:15 | 22.11.22 г.
Снимка: Неохим АД
Снимка: Неохим АД

Производителят на торове „Неохим“ АД е възстановил дейността на цеха за производство на азотна киселина, съобщава дружеството чрез БФБ-София.

На инсталацията е направено изпитание в работен режим след пускането ѝ, посочва се в съобщението.

Дружеството съобщи по-рано, че очаква да възстанови производството в цеха около 20 ноември.

Това беше втората авария в цеха, откакто предприятието възобнови работата си в средата на октомври. Първата се случи малко след пускането на цеха след плановия ремонт през лятото.

На 27 октомври дружеството започна процеса на предпускови и пускови операции на инсталациите. Рано сутринта на 7 ноември е сработила автоматична блокировка за максимални обороти на турбина високо налягане - основен елемент от технико-технологичната схема на инсталацията за производство на азотна киселина.  Впоследствие екипът на компанията не е успял да повиши оборотите на турбина ниско налягане, което отложи пускането на инсталацията до намирането на точния проблем за аварията.

Дружеството трябва да се справи с още една авария – в цеха за амоняк, заради проблем с хладилната инсталация, която не може да се изключи и ремонтира независимо.

Свързани компании:

Неохим АД(NEOH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 22.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още