IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на „Алтерко“ са одобрили сделката за словенското дружество GOAP

На извънредно общо събрание е гласувана и схема за предоставяне на променливо възнаграждение в акции на дружеството на изпълнителните членове на съвета на директорите

10:28 | 14.12.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „Алтерко“ са одобрили на извънредно общо събрание сключването на пакет от сделки за придобиването на 100% от капитала на словенското дружество GOAP Računalniški inženiring in avtomatizacija procesov d.o.o. Nova Gorica. Това съобщават от дружеството чрез БФБ-София.

Сделката ще се осъществи на два етапа. В първа фаза „Алтерко“ ще придобие 60% от дружеството за 2 млн. евро. Компанията ще сключи договор за придобиването на 30% от словенското дружество от три физически лица и още 30% - от юридическото дружество KOLEKTOR MOBILITY Upravljanje naložb d.o.o.

Във втората фаза ще бъдат придобити останалите 40%, но те ще са предмет на договори за call и put опции. „Алтерко“ ще има опция да придобие (call), а продавачите – опция да продадат (put) останалите дялове от капитала при постигане на определени условия.

Общата цена за пакета от 40% от словенското дружество ще варира от 699 999,70 евро (1 369 080,41 лева) до 3 499 998,60 евро (6 845 403,04 лева).

Акционерите на „Алтерко“ са приели и схема за предоставяне на променливо възнаграждение в акции на дружеството на изпълнителните членове на съвета на директорите за периода 2022-2025 г. Приета е схема, предложена от акционер, но каква точно е тя, може да се каже след публикуването на протокола от заседанието.

На заседанието акционерите са приели и решение за предоставяне на променливо възнаграждение в акции на изпълнителните членове на съвета на директорите на компанията под формата на условни опции. Те ще могат да се упражнят при определени условия и ред.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 14.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още