IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алтерко" отчита рекордни приходи от Черния петък и открива развоен център в Дъблин

Дружеството е увеличило продажбите за промоционалния период с 44% в сравнение с миналата година

11:34 | 05.12.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Производителят и търговец на IoТ устройства „Алтерко“ АД отчита 44% ръст на приходите от продажби в кампанията си за Черния петък и обяви, че ще открие център за научноизследователска и развойна дейност в Дъблин. Това съобщава компанията чрез БФБ-София.

Дружеството посочва, че са продадени над половин милион устройства за домашна автоматизация на обща стойност над 6,8 млн. евро (13,2 млн. лева) по време на Черния петък в сравнение с 9 млн. лева за кампанията през 2021 г. и 7 млн. лева през 2020 г.

Сумата е рекордна за промоционалния период.

Потребители от над 100 държави по света са поръчали устройства Shelly, като най-голям интерес е наблюдаван в Германия и Италия, следвани от Испания, Португалия, Нидерландия, Австрия и Белгия.

Заради резултата от промоционалната кампания дружеството потвърждава повишената си прогноза за 2022 г. Очакванията са приходите да достигнат 45-46 млн. евро и печалбата преди лихви и данъци (EBIT) да е в диапазона 10-10,5 млн. евро и по-скоро в горната част на диапазона.

„Алтерко“ посочва още, че за да ускори международната си експанзия, ще открие център за научноизследователска и развойна дейност в Дъблин, Ирландия. Градът е избран, защото е средище на технологичната индустрия и има достъп до таланти в областта на ИТ разработките, както се посочва в съобщението.

Дружеството вече е наело „опитни висши мениджъри, които са доказали своите лидерски качества за реализирането на интелигентния дом на бъдещето на позиции във водещи международни ИТ компании“, пише още в съобщението на компанията.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:34 | 05.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още