IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Биодит“ ще изгражда система за контрол на достъпа в хотел „Мургавец“

Договорът е за малко под 30 хил. лева

12:45 | 20.12.22 г.
Снимка: biodit.com
Снимка: biodit.com

 „Биодит“ АД е сключило договор за изграждане на хотелска система за контрол на достъпа в хотел „Мургавец“ в Пампорово.

Приходът по този договор е в размер на 10% от годишния приход на дружеството за 2021 г., посочва се в съобщение на компанията, публикувано на сайта x3news.bg,

Годишните приходи на „Биодит“ за 2021 г. възлизат на 293 хил. лева, според отчета на дружеството, публикуван в Търговския регистър. Т.е. договорът трябва да е на стойност от 29,3 хил. лева.

Това е първият хотел от веригата хотели на „Шарлопов Груп“, в който „Биодит“ ще работи, посочва се още в съобщението.

В началото на декември компанията обяви, че ще оборудва комплекса със смесено предназначение „Самелион“, който се изгражда в Самоков. Проектът е разположен на площ от 60 хил. кв.м. Приходите от този договор ще са повече от годишните приходи на компанията за 2021 г., но дружеството не съобщава колко точно ще бъдат.

По-рано през годината два испански хотела преподписаха договорите си за хотелското решение на „Биодит“ за период от 5 години.

Компанията изгражда и цялостна хотелска система в хотел „Калина Палас“ в Трявна, както и на няколко хотела в курорта „Слънчев бряг“. Дружеството има договор и за оборудване на офис сграда.

Тази година „Биодит“ набра почти 1,7 млн. лева след увеличение на капитала. Приходите на дружеството за полугодието нарастват почти 4 пъти, като то отчита и печалба в размер на 116 хил. лева.

В последната година акциите на компанията поскъпват с почти 12%.

Свързани компании:

Биодит АД(BDT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 20.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още