IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата: „Доверие Обединен Холдинг“

Акциите на групата поскъпват с над 10% в последната година, а КФН одобри проспект за издаване на конвертируеми облигации

09:40 | 28.01.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Доверие Обединен Холдинг“ е акция на седмицата на Investor.bg.

Акциите на групата поскъпват с над 10% в последната година.

Тази седмица Комисията за финансов надзор (КФН) одобри проспект на дружеството за емитиране на конвертируеми облигации. С набраната сума компанията планира да преструктурира задълженията си – да изплати заем от „Уникредит Булбанк“, друг заем от свързаното лице „Телекомплект“ АД, както и да отпусне заем на дъщерното си дружество „Доверие Инвест“, което управлява дела в молдовската банка – активът с най-голям принос за приходите на компанията.

Емисията е в размер до 200 хил. броя поименни, безналични, лихвоносни, необезпечени, свободнопрехвърляеми, конвертируеми облигации с номинална и емисионна стойност на една облигация 100 лева.

Лихвата е плаваща, като се изчислява от стойността на 6-месечния EURIBOR, увеличен с надбавка от 2% годишно, но общо не по-малко от 2,00% годишно и не повече от 6,00% годишно. Лихвата ще се изплаща на 6-месечен период, а емисията е с матуритет 5 (пет) години, считано от датата на издаване.

С емисията облигации „Доверие Обединен Холдинг“ се присъединява към групата компании, които издадоха облигации в последната година. През 2023 г. на БФБ бяха листнати над 20 емисии облигации, като се състояха първите предлагания на облигации на пазар beam и на основен пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 28.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още