IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа облигациите на "Доверие ОХ" в регистъра на емитентите на ценни книжа

Средствата от емисията ще бъдат използвани за преструктуриране на дълга в групата

18:30 | 11.04.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) е вписала емисията облигации на „Доверие Обединен Холдинг“ АД в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Това е решил регулаторът на последното си заседание, което се е състояло в четвъртък, на 11 април. Решенията на Комисията са публикувани на сайта ѝ.

Емисията е в размер на 199 733 броя поименни, безналични, лихвоносни, необезпечени, свободнопрехвърляеми, конвертируеми облигации с номинална стойност на една облигация в размер на 100 лева.

Матуритетът на облигациите е 5 години, считано от 02.04.2024 г. – датата на регистрацията на емисията в централния регистър на ценни книжа, воден от „Централен депозитар“ АД.

Лихвеният процент е плаващ, равен на сумата от 6-месечен EURIBOR, увеличен с надбавка от 2,00% годишно, но общо не по-малко от 2,00% годишно и не повече от 6,00% годишно.

Лихва по облигациите ще се плаща два пъти годишно.

Компанията обяви, че ще издаде конвертируеми облигации в края на ноември 2023 г.

Средствата от емисията ще бъдат използвани за преструктуриране на дълга в групата на „Доверие Обединен Холдинг“, като ще се погаси банков дълг и дългове към свързани лица.

Акциите на „Доверие Обединен Холдинг“ поскъпват с почти 20% в последната година, а пазарната капитализация на дружеството достига почти 190,5 млн. лева.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:30 | 11.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още