IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BNP Paribas повиши печалбата си до около 4,4 млрд. евро

Банката представи положителни данни за изминалата финансова година, но не успя да постигне очакваната печалба в бизнеса с акции

14:46 | 03.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: DPA
Снимка: DPA

В началото на годината голямата френска банка BNP Paribas се е възползвала от силния бизнес с облигации, суровини и валути. Освен това традиционното инвестиционно банкиране с корпоративни консултантски услуги се е справило добре, а бизнесът с частни клиенти също се е подобрил благодарение на по-високите лихвени проценти, съобщи банката, цитирана от DPA. 

Въпреки това търговията с акции - област, която ръководителят на банката Жан-Лоран Бонофе всъщност беше обявил за област на растеж - е била по-малко печеливша, отколкото през предходната година.

Печалбата, коригирана с отчитане на еднократните ефекти, е намаляла с около 1 млрд. евро до 2,8 млрд. евро, обяви в сряда в Париж банката, чиито акции са включени в индекса EuroStoxx 50.

Приходите на BNP Paribas са се увеличили с 5% до 12,5 млрд. евро. Данните са коригирани с отчитане на специалните счетоводни ефекти и печалбата от продажбата на Bank of West.

Продажбата е увеличила печалбата с почти 3 млрд. евро, така че балансовият излишък (оперативната печалба) на BNP възлиза на над 4,43 млрд. евро. Експертите очакваха по-ниска печалба. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 03.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още