IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Barclays планира да съкрати стотици служители в отдела за инвестиционно банкиране

Очаква се съкращенията да бъдат извършени през следващите месеци

21:20 | 20.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Barclays Plc се готви да съкрати няколкостотин работни места в подразделението си за инвестиционно банкиране като част от усилията на кредитора да намали разходите и да увеличи печалбите, съобщава Bloomberg, цитирайки източници, запознати с въпроса.

Съкращенията засягат персонала в отдела за глобални пазари, изследователския отдел и инвестиционното банкиране. Очаква се съкращенията да бъдат извършени през следващите месеци и са част от годишното преразглеждане на нископроизводителните компании, добавят източниците.

„Ние редовно преглеждаме нашия набор от таланти, за да гарантираме, че можем да инвестираме във високоефективни таланти, да изпълняваме нашата стратегия и да работим с нашите клиенти“, изтъква Barclays по имейл.

През февруари главният изпълнителен директор К.С. Венкатакришнан представи серия от планове, включително обратни изкупувания, преструктуриране на дейността, намаляване на разходите и продажба на активи, за да подобри представянето и да повиши цената на акциите.

Тогава Barclays обяви, че ще реорганизира бизнес подразделенията си, ще върне 10 млрд. паунда към акционерите между 2024 и 2026 г. и ще преструктурира бизнеса си с плащанията.

Инвеститорите в Barclays, която има една от най-ниските оценки сред европейските банки, стават все по-нетърпеливи с намаляващата цена на акциите и някои подкрепят намаляването на риска за кредитора чрез опростяване на инвестиционното му банкиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 20.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още