IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Morgan Stanley расте с възстановяване на инвестиционното банкиране

Акциите на инвестиционната банка поскъпнаха с 2,6% преди старта на търговията

16:47 | 16.04.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Печалбата на Morgan Stanley за първото тримесечие е нараснала, подкрепена от възстановяване на инвестиционното банкиране в резултат на поемането на акции, където приходите са нараснали над двойно, съобщава Ройтерс.

Банката съобщи във вторник, че нетната печалба е нараснала до 3,4 млрд. долара, или 2,02 на акция, през трите месеца до 31 март спрямо 3 млрд. долара, или 1,70 долара на акция, година по-рано.

„В резултат на силния растеж на новите нетни активи компанията е достигнала клиентски активи за 7 трлн. долара при управлението на благосъстоянието и инвестициите“, заяви главният изпълнителен директор Тед Пик в съобщение.

Акциите на инвестиционната банка поскъпнаха с 2,6% преди старта на търговията. Те са изгубили почти 7% от стойността си от началото на годината и се представят по-слабо от основния S&P 500.

Активността при инвестиционното банките се възстановяване след двегодишна суша при сделките, тъй като големите корпорации емитират почти рекордни нива на дълг, а капиталовите пазари станаха по-активни.

Приходите от инвестиционно банкиране се покачиха с 16% през тримесечието на годишна база. Поемането на инструменти с фиксирана доходност продължава да се представя силно второ поредно тримесечие, подкрепено от по-високото емитиране на ценни книжа.

Макар че приходите от консултантска дейност са се свили с почти 28% през първото тримесечие, тези от поемането на акции са скочили с почти 113% до 430 млн. долара.

Общите приходи на Morgan Stanley са се покачили до 15,14 млрд. долара през първото тримесечие спрямо 14,5 млн. долара година по-рано.

Общите приходи за подразделението, където е инвестиционното банкиране, акциите и инструментите с фиксирана доходност, възлизат на 7 млрд. долара спрямо 6,8 млрд. долара година по-рано. Приходите от търговия с фиксирана доходност са спаднали с 4%, а с акции – са се покачили с 4%.

Приходите от управление на благосъстоянието са се вдигнали до 6,9 млрд. долара от 6,6 млрд. долара година по-рано.

Morgan Stanley изгради своя бизнес за управление на благосъстоянието в мощен двигател, който генерира по-стабилни приходи и спомага за изглаждане на приходите от по-нестабилни бизнеси като търговия и инвестиционно банкиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 16.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още