IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредиторите на криптоброкера Genesis търсят варианти, за да го предпазят от фалит

Компанията има 2,8 млрд. долара непогасени заеми по баланса си, като около 30% са към свързани страни

09:55 | 30.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Кредиторите на изпадналия в затруднение криптоброкер Genesis водят разговори с адвокати по преструктуриране и търсят варианти, които да предотвратят фалит. За това съобщават източници на Bloomberg, запознати със ситуацията.

Една група кредитори се съветва с адвокатската кантора Proskauer Rose, докато друга с кантора Kirkland & Ellis, посочват източниците, пожелали анонимност. След внезапния фалит на FTX групите искат да избегнат подобен хаотичен и скъпоструващ процес и за Genesis, казват запознатите.

„Нашата цел е да решим настоящата ситуация в кредитния бизнес, без да има нужда от документи за фалит“, казва в позиция говорител на Genesis.

Представители на канторите Proskauer и Kirkland & Ellis не са отговорили непосредствено на запитване за коментар.

Брокерът има 2,8 млрд. долара непогасени заеми по баланса си, като около 30% са към свързани страни, включително компанията майка Digital Currency Group (DCG). Внезапният срив на FTX, една от най-големите в света криптоборси, разтърси сектора и предизвика затруднения с ликвидността за Genesis. Представител на DCG не е отговорил непосредствено на запитване за коментар.

В писмо до клиенти от миналата седмица, видяно от Bloomberg, временният главен изпълнителен директор Дерар Ислим заяви, че Genesis е започнала преговори с потенциални инвеститори и най-големите си кредитори и кредитополучатели, включително Gemini и DCG, за начини за стимулиране на ликвидността за кредитния си бизнес и отговаряне на нуждите на клиентите.

Компанията се опитва да набере най-малко 1 млрд. долара свежи средства за кредитното си звено, но досега няма сключена сделка.

Genesis, която вече предупреди инвеститорите, че може да се наложи да подаде документи за фалит, ако усилията за набиране на капитал се провалят, спря изплащанията по ценни книжа с фиксирана доходност на или преди датата на матуритет малко след като на 10 ноември стана ясно, че има 175 млн. долара, заключени в сметка за търговия на FTX.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 30.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още