IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

90% от приходите на Binance идват от такси за трансакции

Приходите на Binance се оценяват на около 20 млрд. долара през 2021 г.

17:16 | 07.12.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Jason Alden/Bloomberg
Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Криптоборсата Binance е генерирала 90% от приходите си само от такси за трансакции. Това обяви главният изпълнителен директор Чанпън Джао в наскоро публикувано интервю на TechCrunch в YouTube.

По думите му Binance е премахнала всички реклами от сайта за данни CoinMarketCap, който придоби през 2020 г., за да направи преживяването на платформата по-изчистено, съобщава CoinDеsk.

„Можем да ги пуснем отново, това ще ни даде 40 млн. долара годишно. Но не се нуждаем от това днес“, коментира още Джао.

Приходите на Binance се оценяват на около 20 млрд. долара през 2021 г., показват данни на Bloomberg.

По-рано през седмицата стана ясно, че Binance Holdings отчита значително увеличение на търговската активност след краха на FTX криптоимперията на Сам Банкман-Фрийд през ноември.

Търговската активност на най-голямата криптоборса в света се е увеличила с 30% миналия месец, когато FTX се оказа изправена пред криза с ликвидността и впоследствие трябваше да обяви фалит, съобщава Bloomberg. Катализатор на кризата се оказа именно главният изпълнителен директор на Binance Чанпън Джао, който на 6 ноември обяви, че борсата продава своите притежания на FTT – монетата на FTX – защото тя е твърде рискова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 07.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Бит кой H
преди 1 година
Не е коректно за краха на FTX да се търси вина в Ч. Джао. Сам Б. Фрийд имаше глупостта тайно да прехвърли средства на вложители във фонд под негово влияние (Alameda). Това доведе до загуба на ликвидност и до невъзможност да се прикрие инцидента. След като инвеститорите започнаха да продават (CZ просто беше един от тях), никой вече не можеше да спаси тази борса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още