IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Binance бележи 30% ръст на търгуваните обеми през ноември заради FTX

Увеличението е основен двигател на общия ръст на активността при най-големите криптоборси за миналия месец от 23%

12:27 | 06.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Дигиталната борса Binance Holdings отчита значително увеличение на търговската активност след краха на FTX криптоимперията на Сам Банкман-Фрийд през ноември.

Търговската активност на най-голямата криптоборса в света се е увеличила с 30% миналия месец, когато FTX се оказа изправена пред криза с ликвидността и впоследствие трябваше да обяви фалит, съобщава Bloomberg. Катализатор на кризата се оказа именно главният изпълнителен директор на Binance Чанпън Джао, който на 6 ноември обяви, че борсата продава своите притежания FTT – монетата на FTX – защото тя е твърде рискова.

„Месечно търгуваните обеми скочиха с 23% до 705 млрд. долара за най-големите борси през ноември, стимулирани от свързаната с FTX волатилност“, отбелязват от компанията за проучвания Kaiko в нюзлетър на 5 декември. „Увеличението бе основно водено от Binance“, се казва още. Месечно търгуваните обеми на Binance. Графика: Kaiko/Bloomberg Месечно търгуваните обеми на Binance. Графика: Kaiko/Bloomberg

Индексът Galaxy Crypto Index на Bloomberg отчете спад от около 18% през ноември, а за годината спадът му е от около 67%.

„Binance може да има полза, въпреки че няма официална централа, тъй като представя силен образ по време на кризата с най-добрата ликвидност от която и да е било централизирана борса“, се казва още в нюзлетъра.

Крахът на FTX може също така да се окаже от полза и на регулираните от САЩ борси като Coinbase и Kraken, които трябваше да преминат през значителни съкращения на персонала. Търгуваните обеми на борсите също се увеличават през ноември, докато активността на по-малките платформи спадна предвид по-големия обем от потребители и институции, които са станали предпазливи към борсите, които не са в САЩ, посочва се в нюзлетъра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 06.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още