IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Binance е обработила биткойни за 346 млн. долара за обвинена в пране на пари криптоборса

Binance е сред водещите три контрагента на Bitzlato по количество биткойни, получени между май 2018 г. и септември 2022 г.

18:13 | 24.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Криптогигантът Binance е обработил почти 346 млн. долара в биткойни за дигиталната криптоборса Bitzlato, чийто основател бе арестуват от САЩ миналата седмица по обвинения в пране на пари, показват блокчейн данни, видени от Ройтерс.

Министерството на правосъдието на 18 януари заяви, че повдига обвинения на съоснователя и мажоритарен собственик на Bitzlato Анатоли Лекодимов – руски гражданин, който живее в Китай, за опериране на нелицензиран бизнес за обмяна на пари, който е „подхранвал високотехнологична ос на криптопрестъпност“, обработвайки 700 млн. долара в незаконни средства.

Binance, която е най-голямата криптоборса в света, е сред водещите три контрагента на Bitzlato по количество биткойни, получени между май 2018 г. и септември 2022 г., съобщиха от американската служба за финансови престъпления FinCEN миналата седмица.

Binance също така е и единствената голяма криптоборса сред водещите контрагенти на Bitzlato, заявиха от FinCEN.

Говорител на Binance заяви по имейл, че компанията е осигурила „значителна помощ“ за международните сили за сигурност при разследването на Bitzlato. Компанията също така ще работи съвместно със силите на реда, посочват още от криптоборсата. Оттам обаче са отказали повече подробности за трансакциите с Bitzlato или от какъв тип е сътрудничеството с властите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 24.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още