IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойните в борсови портфейли се увеличават с най-бързия темп от май

Балансът на борсите достига 2,35 млн. биткойна, според данни от Glassnode

11:25 | 20.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Биткойните, държани в дигитални портфейли, свързани с централизирани криптоборси, увеличават броя си с най-бързия си темп от май насам, което намеква за възможна пауза на бичия пазар, съобщава CoinDesk.

Метриката за промяна на борсовите нетни биткойн позиции на фирмата за блокчейн анализ Glassnode, която измерва броя на монети, държани от борсови портфейли на определена дата спрямо същия период четири седмици по-рано, е достигнала 31 382,43 биткойна (на приблизителна цена от около 1,16 млрд. долара) в неделя. Това е най-високото равнище от 11 май 2023 г. С това общият баланс на борсите достига 2,35 млн. биткойна.

Притокът на монети към портфейлите на борсите се приема като намерение на инвеститорите да ликвидират притежанията си, което на свой ред да доведе до евентуален натиск за продажба, или прехвърлянето им към пазарите на опции и фючърси. В същото време отливът говори за трупане.

Промяната в борсовите нетни биткойн позиции е трайно положителна от 1 ноември.

В същото време последният приток на монети към портфейлите може също така да означава и подновена увереност на инвеститорите към централизираните борси.

Сигурността на монетите, държани в портфейли на борси, бе поставена под въпрос в края на миналата година след краха на борсата на Сам Банкман-Фрийд FTX, която по това време бе трета по големина в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 20.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още