IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският борсов регулатор поиска глоба от близо 2 млрд. долара за Ripple Labs

Делото започна през декември 2020 г., когато SEC заведе иск срещу Ripple Labs и мениджмънта на компанията по обвинения, че са нарушили федерални закони за търговия с ценни книжа

11:00 | 26.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC) е поискала от съдия в Ню Йорк да наложи близо 2 млрд. долара глоба на Ripple Labs, става ясно от съдебни документи.

В понеделник главният юрист на компанията Стюарт Алдероти публикува в социалните мрежи, че регулаторът иска подобна глоба и че редактирана версия на документите ще бъде публикувана до 26 март, съобщава CoinDesk.

Искането на SEC включва няколко елемента, които общо формират сумата от 1,95 млрд. долара.

Делото започна през декември 2020 г., когато SEC заведе иск срещу Ripple Labs и мениджмънта на компанията по обвинения, че са нарушили федерални закони за търговия с ценни книжа, като се продават рипъли както на институционални, така и на потребители на дребно. Миналия юли съдия Аналиса Торес постанови, че продажбата на рипъли на борсите и по някои други канали не е нарушение на американския закон, само институционалните продажби.

„SEC иска съдът да обмисли колко лесно актьори, най-вече в сегмента на криптоактивите, могат днес да извършат същите дейности като Ripple и да изпрати силно послание, че такива злоупотреби няма да бъдат толерирани“, се посочва в документите.

Алдероти разкритикува SEC и посочи, че компанията ще даде отговор на искането на регулатора следващия месец. В документите от SEC се посочва, че отговор трябва да бъде подаден не по-късно от 22 април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 26.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още