IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Binance ли е пикът на регулаторните санкции на САЩ срещу криптосектора?

Подобни случаи дават на фирмите „шаблон“ за това как трябва да бъдат управлявани, смятат от Комисията по търговия със стокови фючърси

22:10 | 06.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Законовите действия срещу криптокомпаниите може би са стигнали своя пик със споразумението на американските власти за 4,3 млрд. долара с Binance, тъй като подобни случаи дават на фирмите „шаблон“ за това как трябва да бъдат управлявани. Това заяви високопоставен представител на американските регулатори, цитиран от Ройтерс.

Сделката на Binance с Комисията по търговия със стокови фючърси (CFTC) и министерството на финансите на САЩ, договорена от министерството на правосъдието, бе за нарушаване на американските закони за борба с прането на пари и заобикалянето на санкции.

Американските регулатори досега са завели редица дела срещу криптокомпании като Binance, помагайки за установяването на рамки за налагане на „ред и структура“ на пазара, заяви комисар Кристин Джонсън от CFTC в рамките на срещата за криптовалути и дигитални активи на FT.

„Надеждата ми е, че сме видели пик и оттук нататък ще видим, че тези ранни случаи наистина ще са предупреждение за тези фирми, които наистина искат успешно да оперират в тази екосистема“, заяви тя.

Джонсън също така призова криптокомпаниите да разгледат споразумението на Binance, за да видят за какъв вид управление регулаторите гледат в една криптофирма.

„За тези фирми, които наистина искат успешно да оперират в това пространство, има все по-ясен шаблон за това как да оперират“, каза още тя.

Европейският съюз стана първиата юрисдикция, одобрила всеобхватни правила за криптопазарите, а Великобритания – която иска да е превърне в криптоцентър, също подготвя свои стандарти.

Според Браян Куинтенц, международен ръководител за политиките на a16z crypto, фонд за рисков капитал, колкото по-скоро САЩ осигурят регулаторна яснота, толкова по-малко преимущества ще има Великобритания, тъй като бизнесът иска сигурност.

„Не виждам яснота в САЩ“, допълни той.

Тенденцията е за регионални криптоцентрове, тъй като на такива места правилата стават все по-ясни, допълва Сяо-Сяо Джу, партньор към инвестиционната компания KKR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:11 | 06.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още