IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна отново е над 70 хил. долара

Монетата поевтиня с почти 4% до 67,5 хил. долара в сряда, след като стана ясно, че индексът на потребителските цени в САЩ е нараснал по-бързо от очакваното

11:38 | 11.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Цената на биткойна се завърна в полето на 70-те хиляди долара, обръщайки краткотрайното си понижение след публикуването на данните за по-ускорената от очакваното инфлация в САЩ през март, съобщава CoinDesk.

Монетата поевтиня с почти 4% до 67,5 хил. долара по време на ранната американска търговия в сряда, след като стана ясно, че индексът на потребителските цени (CPI) е нараснал по-бързо от очакваното. Това накара мнозина инвеститори да са предпазливи по отношение на бъдещите лихвени намаления тази година.

Пониженията се разпростряха и сред други класове активи, но биткойнът успя постепенно да възстанови всички загуби и минути преди 10 ч. българско време в четвъртък поскъпва с 1,9% за денонощието до 70 709 долара.

Цената на биткойна през последното денонощие. Графика: CoinGecko Цената на биткойна през последното денонощие. Графика: CoinGecko

Зелената вълна се простира и сред другите водещи криптовалути: етерът прибавя 1%, соланата - 0,9%, а рипълът - 0,5%.

От хедж фонда за дигитални активи QCP Capital посочват, че възстановяването показва продължаващото търсене на биткойни, като инвеститорите виждат намалението на цените като възможност за покупки.

„Този отскок не е изненадващ“, посочват от QCP в пост в Telegram. „Това е показателно за дълбоките структурни бичи настроения за биткойна“, посочват още оттам.

Уил Клементе, съосновател на Reflexivity Research, отбеляза в публикация в Х, че постоянно растящият американски дълг е по-важен за голямата картина от данните за инфлацията. Според него най-вероятният сценарий е ръководството на Фед да оставят по-висока от 2% инфлация заради дълга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 11.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още